MT

Jag heter Maria-Therese Davidsson och är 29 år gammal. Jag bor på vår gård med min man Andreas, våra familjehems barn och massa djur i den fantastiska byn Barkaboda som ligger några km utanför Linneryd. Jag har ett eget företag som heter ”Maria-Therese. Omsorg för stora och små”. I mitt företag så erbjuder jag tjänsterna spädbarnsmassagekurs, simskola, babysim, konferencier/eventvärdinna , sångerska på bröllop, dop mm, hudvård och makeuprådgivning. Allt i ditt hem eller på den lokal du önskar!

Det bästa med Linneryd är att det är nära till alla andra samhällen, vilket underlättar eftersom jag är ”mobil” i mitt företag. Jag tycker att Linneryd är ett samhälle med öppna och vänliga invånare som självklart ökar möjligheten att ha ett eget företag där.

Den 14 september startar kören Joyvoice i Mårdslycke, Tingsryd som jag kommer att hålla i. Vi kommer att träffas 15 onsdagar i höst. Alla är välkomna, nybörjare som rutinerad sångare! Läs mer på Joyvoice

Omsorg

*

JGA

Claes A, JGA i Linneryd. © Sven Persson / swelo.se

Jag heter Claes Andersson och representerar JG Anderssons Söner AB och de till denna koncern tillhörande bolagen.

JGA:s koppling till Linneryd är en del av företagets arv till den grad att det är svårt att tänka sig att det skulle kunna ligga någon annanstans. För den skogliga delen av vår verksamhet kan också sägas att våra goda relationer med våra många leverantörer i och kring Linneryd socken är en förutsättning för att kunna bedriva vår verksamhet.

Linneryds samhälle förkroppsligar på många sätt alla de goda saker man tänker på när man föreställer sig ett mindre Småländskt samhälle. Närheten till naturen med alla de möjligheter till rekreation som det innebär och den goda sammanhållningen bland Linneryds innevånare är två mycket positiva saker med vårt samhälle.

För att det ska upplevas som attraktivt att arbeta i Linneryd måste det finnas goda möjligheter att bo och leva här med allt det innebär när det gäller behov av skolor och äldreomsorg och även goda möjligheter att ta sig till och från Linneryd för de som är bosatta på annan ort.

*

Sandras hårstudio

En av många företagare i Linneryd är Sandra Ottosson som driver frisörsalongen Sandras hårstudio! Nu har hon haft salongen öppen i ett år och firar med rabatt på sortimentet!

Sandras hårstudio                 Sandra Ottosson

Mitt namn är Sandra Ottosson, jag är 22 år och driver Sandras Hårstudio.
Jag är född och uppvuxen i Linneryd. Jag flyttade iväg en sväng under gymnasieutbildningen då jag studerade till frisör, men valde att komma tillbaka till Linneryd och starta upp en salong då det inte fanns någon här.

Det bästa med Linneryd är att det är så god sammanhållning, alla känner alla och man hälsar alltid på varandra. Jag tycker att folk här är väldigt godhjärtade och Linneryd är ett väldigt fint samhälle med Kyrkviken och Linnerydssjön.